اگر به یاد داشته باشید در یکی از پست های گذشته درباره موسیقی مطالبی رو به عرض رسوندم یکی از بازدید کنندگان گرامی مطلبی را در کامنت به من تذکر دادند که به ناچار این پست رو به نکته ای تکمیلی درباره موسیقی اختصاص می دهم.
سلام . در دو ایه اول که نوشتین من نفهمیدم ،حدیث و قول ، چه رطی به موسیقی دارند . چون موسیقی کلام نیست . ولی حدیث و قول هر دو کلامند .
simayetoazdoor.persianblog.com
راحله (یکشنبه 4/4/1385 - 2:0 ص )
|
مفسران ذیل این آیات مطالب مفصلی دارند که حاصل آن به شرح ذیل است:
- اگر ما بودیم و این کلمات لهو الحدیث و قول الزور در قرآن بر سخن باطل و بیهوده دلالت می کردند و بس اما روایاتی داریم که یکی از مصادیق آن ها را موسیقی غنایی معرفی می کنند.
- منظور از موسیقی تنها آهنگ نیست بلکه موسیقی شامل هم آهنگ و هم آوازها وترانه می شود بنابراین می توان گفت نسبت موسیقی با آواز عموم خصوص مطلق است یکی از مصادیق موسیقی آواز و ترانه است که از گفتار و یک سری اشعار درست می شود و قول و حدیث برآن ها اطلاق خواهد شد.
- فراموش نکنیم موسیقی حرام بر خواندن اشعار بیهوده لفو و بی معنا و اشعار عشقی کوچه بازاری که مناسب مجالس لهو و لعب است نیز اطلاق می شود.
باید توجه داشت که فاسد شدن قلب ، امر اختیارى نیست که بگوییم : «من کارى مى کنم که فاسد نشوم » ، بلکه اگر مقدمات آن حاصل شود ، قلب خود به خود زنگار گرفته ، فاسد مى شود و گوش دادن به نوارهاى مبتذل (ترانه ) یکى از آن مقدمات است .
سعید شمس Saeeid shams ::: شنبه 85/4/10::: ساعت 8:30 صبح